Πάνω από 70 χρόνια εξειδίκευσης
Πάνω από 70 χρόνια εξειδίκευσης
Menu
Search
Logo
Telephone
User Login
Arrow
Main ImageMain Image
x
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Arrow
Ασφαλιστικά Προϊόντα για Επιχειρήσεις Arrow Επιχειρηματικοί Κλάδοι Arrow
ΙΔΙΩΤΕΣ Arrow
Ατομιμκή - Οικογενειακή Αστική Ευθύνη Αυτοκίνητο Έργα Τέχνης - Κοσμήματα Ιδιωτικά Αεροσκάφη - Ελικόπτερα Κατοικία Ποδήλατα Σκάφος Ταξιδιωτική Ασφάλιση Υγεία Drones
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ασφάλιση Drones

Τα drones αποτελούν την νέα τεχνολογική μόδα και κατακτούν καθημερινά όλο και περισσότερο κόσμο, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια των κινηματογραφιστών και εισβάλοντας σε ολοένα και περισσότερα σπίτια.

Σε ποιον απευθύνεται
Σε εσάς, που είστε ιδιοκτήτης ή χειριστής drone σε επαγγελματικό επίπεδο ή σε επίπεδο ψυχαγωγίας.

Καλύψεις
Τα drones χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: την ανοιχτή, την ειδική και την πιστοποιημένη. Βάση του κανονισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι εκμεταλλευόμενοι/ιδιοκτήτες χειριστές των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), ευρέως γνωστά ως drones, οφείλουν να έχουν κάλυψη Αστικής Ευθύνης, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημίες σε τρίτους. Επίσης, αν η πτήση τους διεξάγεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων από τον χειριστή θα πρέπει να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο που τηρείται από την ΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, απαιτείται ασφάλιση Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων για κάθε drone:

α) που χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς σκοπούς
β) ίσο ή άνω των 4 kg που αφορά ιδιωτική χρήση

Σε σχέση με τις κατηγορίες των drones, αυτό συνεπάγεται ότι απαιτείται ασφάλιση για τα ΣμηΕΑ όλων των κατηγοριών σε περίπτωση επαγγελματικής χρήσης.

Επιλέγω STAR GROUP γιατί
Μου προσφέρει εξειδικευμένες ασφαλιστικές λύσεις για να μπορώ να ασχολούμαι με ασφάλεια με ένα υψηλής τεχνολογίας εργαλείο.